Duizendguldenkruid 51
3824 NM Amersfoort
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Corona maatregelen

Aan de slag met studievaardigheden.

Loop je vast in je leren, weet je niet wat te doen en zakt je niveau?

Veel hoogbegaafde kinderen hebben niet of onvoldoende geleerd 'hoe' ze moeten leren. Bij sommigen ging het leren vanzelf, bij anderen ontstond er een blokkade en bij weer anderen, die dachten het te begrijpen, blijkt het in de praktijk toch tegen te vallen.

Ongemotiveerd, geen interesse, cursus plannen.

Als je als hoogbegaafde vastloopt in je leren, dan is de kans groot dat je te horen hebt gekregen dat er iets aan de hand is met je intrinsieke motivatie. Je zou geen interesse tonen, zwakke executieve functies hebben en meer aan de slag moeten. Vaak wordt aangeraden om een cursus plannen te volgen.

Dat kan en moet anders!

Als je vastloopt omdat je niet weet 'hoe' je het moet aanpakken, dan gaan we daar beginnen. Samen kijken we naar het 'hoe', zodat je daarna ook weet wat je aanmoet met het 'wat' en 'wanneer'.

Opzet van de training Ik Leer Leren.

Deze training is bedoeld voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool, scholieren in de eerste jaren van het middelbaar onderwijs en jongeren in het MBO en het HBO.

De training bestaat uit vijf sessies van anderhalf uur. We behandelen: leerstijl, leerstrategie, faalangst, concentratie, motivatie, plannen en organiseren van huiswerk, evalueren en je krijgt allerlei tips, weetjes, testjes en oefeningen mee. Je krijgt een werkboek mee en zelf schrijf je een kort verslagje van wat je hebt geleerd en wat je wilt gaan oefenen. Voor kinderen geldt natuurlijk dat papa/ mama bij het gesprek kan zijn en je kan helpen bij het schrijven van je verslagje.

 

WOWcoaching & opstellingen
Duizendguldenkruid 51, 3824 NM AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007